luni, 23 iunie 2014

Comunismul revine în viața noastră!


   Se întâmplă la Botoșani, unde la cum se organizează voluntarii și "activiștii" e posibil ca la finele punerii în practică a ideilor ce le aparțin să apară pe scena mare, un muzeu ce e posibil să eclipseze și Memorialul de la Ipotești. Să nu mai vorbim de casa în care și-a petrecut copilăria marele compozitor George Enescu, dar sper totuși sa depășească ca număr de vizitatori pe cel de la Tocileni (wink). 

   Este vorba despre Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism, proiect inițiat de scriitorii Dan Lungu și Constantin Iftime care alături de Asociația CulturEst, urmăresc să ofere o imagine asupra vieții cotidiene a societății din perioada bombardată cu sudoarea muncitorească. De aceea acest proiect are nevoie de implicarea directă a oricărei persoane ce vrea să ajute, prin donarea de obiecte, ziare, carnete de U.T.C. iști sau chiar carnetele Secretarilor de organizație pe care sigur le-ați ascuns voi pe undeva când ați văzut că decolează elicopterul prezidențial de pe Comitetul Central.
     Detalii obțineți din imaginea de mai jos.sau  0755877398. Cortul de colectare va fi pe Pietonalul Unirii, vineri, sâmbătă și duminică, intre orele 16-21.
   Iar pentru că eu sunt născut în 1988, nu am văzut multe din această epocă, vă mulțumesc anticipat pentru aducerea în rândul istoriei și a tinerilor, nu doar povestea ci și palpabilitatea vizuală a comunismului.
   Este primul muzeu de acest gen din Romania!
   Locația muzeului va fi într-o hală de la C.E.T. donată de Primăria Municipiului Botoșani

Andrei-Iulian Ciubotaru
    

3 comentarii:

  1. Daca va intereseaza un schimb de bannere
    Dimensiunile disponibile cat si detaliile le gasiti la adresa http://promovat.blogspot.ro/p/banner-exchange.html
    . Astept un raspuns. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord dle Diaconu.
    Vizitati blogul;Orizont Rosu
    Scanteiacomitern.blogspot.com
    Buna-Vestire !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord dle Diaconu.
    Vizitati blogul;Orizont Rosu
    Scanteiacomitern.blogspot.com
    Buna-Vestire !

    RăspundețiȘtergere